Je levensdoelen ontdekken doe je met Doelzoeker
 20-02-2024  Gezondheid(12) Levensvragen(21)

Doelzoeker is een initiatief van het Vlaams patiëntenplatform. Het is een hulpmiddel om na te denken over je eigen leven. Wat vind je belangrijk? Wat geeft je energie? Waar spring jij voor uit je bed? Kortom vragen die richting geven aan je leven. Klinkt interessant, niet?

Waarom Doelzoeker?

Wanneer je geconfronteerd wordt met een chronische aandoening heeft dit een serieuze impact op je leven. Je bent dikwijls uit je lood geslagen en je (uitgestippelde) levensweg is misschien (tijdelijk) niet meer even duidelijk. Toch wil dat niet zeggen dat je helemaal geen levensdoelen meer hebt of kan hebben. Vanuit deze gedachtegang is Doelzoeker ontwikkeld. Maar ook als een andere levensgebeurtenis je even de houvast heeft doen verliezen en je de weg kwijt bent is er het handig hulpmiddel "Doelzoeker" om wat licht in de duisternis te brengen.

Hoe gebruiken?

Doelzoeker bestond aanvankelijk enkel op papier maar is nu ook in digitale versie beschikbaar. Via een online platform kan je, na het aanmaken van een account, aan de slag. Je vult zoveel in als je zelf wil, je kan alles makkelijk aanpassen, foto's toevoegen en informatie delen met anderen. Vooral dat laatste is interessant om mee te nemen naar eventuele hulpverleningsgesprekken of in gesprek met familie, vrienden, jobcoach,... Zo kan je samen aan de slag voor doelgerichte zorg. Liever op papier? Geen probleem, de analoge versie aanvragen kan ook nog.

Hoe werkt het?

Doelzoeker vertrekt vanuit je levensweg: verleden, heden en toekomst. Onderweg krijg je (gerichte) vragen om over na te denken. Je kiest zelf waar je start. Misschien zijn vragen uit het heden makkelijker te beantwoorden dan het verleden of de toekomst. Misschien net omgekeerd. Jij beslist. De vragen geven je stof tot nadenken evenals handvatten om mee in gesprek te gaan. Doelzoeker helpt je (terug) richting geven en je stuur (terug) in handen te nemen.

Interesse? Neem zeker een kijkje op de website van het Vlaams patiëntenplatform en ga aan de slag met het digitale platform of vraag een papieren versie aan.


Reacties zijn gesloten.

Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.