CURSUSSEN & WORKSHOPS

Mindfulness & Geluk op het werk E-Cursus

Stress op het werk, wie kent het tegenwoordig niet? In onze huidige maatschappij is de prestatiedruk enkel maar toegenomen: meer presteren in minder tijd, meer bereikbaarheid, meer taken, meer flexibiliteit, meer deadlines, meer verantwoordelijkheid, meer werkuren,… Stress is in zekere mate goed voor een (werk)mens, maar zoals het met alles is, is ook hier het adagium “overdaad schaadt” van toepassing. Het gaat ten koste van onze eigen gezondheid, van het échte contact met onszelf en wie we zijn, van de contacten met onze geliefden en vooral ten koste van ons “leven”.

Time To Slow Down

Ken je dat gevoel alsof het leven aan je voorbij raast? Dat je er stiekem van droomt een octopus te zijn, zodat je meerdere taken gelijkertijd kan afwerken en je zo hopelijk meer tijd kan overhouden voor jezelf en wat echt belangrijk is?


Dat je de me-time momentjes van de afgelopen tijd op een hand kan tellen en je jezelf uit het oog verliest?


Of dat er recent zoveel in je leven is gebeurd dat je het gevoel hebt dat de grond onder je voeten verdwijnt en je extra hard moet trappelen om boven water te blijven?


Kortom, dat het leven maar voorbij holt maar jij niet je leven leeft?


Dan is deze Time To Slow Down cursus (en Starter Kit) iets voor jou.

Heart Journaling

E-Course

Heart Journaling is een manier om aan zelfzorg te doen en tijd te nemen voor jezelf. Het geeft (innerlijke) rust en creëert afstand want het is uit je hoofd, op je blad in de wereld. Vooral het maakproces werkt verlichtend. Het doel is dan ook niet om een meesterwerk te maken, maar om te genieten van het creatieve proces. Iedereen kan het! Het hebben van creatieve vaardigheden is dan ook geen vereiste. Het is iets wat door en voor jezelf wordt gemaakt in een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf mag zijn.

Writefulness

In Writefulness (of meditatief schrijven) leer je niet alleen jezelf (beter) kennen en gebeurtenissen in je leven een plaats te geven, maar ook om je hoofd leeg te maken en meer tot jezelf te komen in deze razende wereld. Dit alles met behulp van iets simpel als pen en papier.

Doorheen 7 delen maak je in deze cursus een reis naar je innerlijke zelf. Dankzij verschillende schrijftechnieken en oefeningen duik je in gedachten, herinneringen, gebeurtenissen en emoties. Je duikt dieper dan wat er enkel aan de oppervlakte aanwezig is en leert een methode die je voor de rest van je leven kan blijven gebruiken.

Je maakt een reis voor en door jezelf, waarbij je jouw geest temt met je pen!

Wandelwaaien

Wandelwaaien is tijdens een verkwikkende wandeling de ramen en deuren van je hoofd volledig openzetten, zodat alles er eens doorheen kan waaien. Het is een manier om je hoofd leeg te maken, tot rust te komen maar ook om energie op te doen en zuurstof te vinden zodat je met een fris hoofd en blik weer verder kan.


Wandelwaaien doe je niet alleen. We gaan letterlijk samen op pad doorheen landschap en natuur terwijl we kijken wat er zich aandient. Het is een manier om eventjes te kunnen ventileren en het aangereikt krijgen van een geduldig, luisterend oor.

Burn-out Praatgroep

Heb je een burn-out, denk je er tegenaan te lopen of ken je iemand in je naaste omgeving die hiermee kampt? Dan kan de Burn-out Praatgroep een hulpmiddel zijn voor jou.

Een burn-out zorgt niet alleen voor fysieke en mentale moeilijkheden, maar ook voor onbegrip en frustraties evenals het hebben van vragen, twijfels en onzekerheden. Daarnaast kan, ondanks de goede bedoelingen en steun van de naaste omgeving, een gevoel van “eenzaamheid” ontstaan omdat ze niet hetzelfde doormaken.

Afspreken met gelijkgezinden kan dan een houvast bieden. Ga samen met lotgenoten op weg en leer tijdens dit “ontmoeten” over jezelf, je burn-out en “ont-moeten”.

Nieuwe cursussen & workshops: mis ze niet!

In tegenstelling tot mijn kat op deze foto, Muesli, werk ik constant hard aan het maken van nieuwe cursussen. Het aanbod verandert dus regelmatig.

Wil je graag op de hoogte worden gehouden wanneer er iets nieuws verschijnt? Volg me dan op sociale media:

Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Door op inschrijven te klikken ga je ermee akkoord dat ik een nieuwsbrief in je inbox mag droppen. Liever geen nieuws meer? Dan kan je steeds terecht bij de uitschrijflink onderaan iedere mail. Maar wie weet wat voor leuks je dan mist!