Hey!

Ik ben Kristien (°1987). Welzijnsinspirator en creatieve generalist met een brede interesse.


Mijn missie is om met mijn eigen ontworpen artikelen zoals gepersonaliseerde en betekenisvolle juwelen, decoratie, accessoires, (online) cursussen, blog en Lichtpuntjes jouw welzijn te helpen versterken.

Mijn doel is je te inspireren om verbinding te maken met jezelf, jezelf te zijn, te vertragen, ont-moeten en te genieten van de kleine dingen. Kortom, dat je uit je hoofd in je leven stapt.


Ik ben alvast erg blij dat jij er bent!

Door mijn ruime interesses en mijn liefde voor zelfontwikkeling ben ik steeds op zoek naar nieuwe kennis. Het is dikwijls een zoektocht naar levenswijsheden, dat wat veerkracht geeft, het doel van het leven en zoveel meer. 

Maar zolang als ik me kan herinneren staat eender welke vorm van creativiteit in mijn leven centraal. Het is een uitlaatklep, een manier om tot mezelf te komen en mezelf uit te drukken. Vooral tijdens het maken van juwelen kan ik echt uitademen. Toen ik 8 jaar oud was leerde mijn nicht mij het bestaan van een “art journal”. Al gaf ik er toen verder weinig aandacht aan, en zou ik toen nog niet weten wat het voor mij zou gaan betekenen. Jaren later zou het terug op mijn pad komen en al meer dan 10 jaar maak ik nu persoonlijke dagboeken, notitieboeken en art journals. 

Op professioneel vlak koos ik voor een ander pad en op gebied van het leven heb ik al een aantal hordes moeten nemen, zoals een traumatische ervaring, de confrontatie met een narcist, het verlies van geliefden en een ontslag wegens economische redenen, wat me erg moeilijk viel. En helaas ging bij mij het licht uit…


Na verschillende jaren in de juridische wereld het uiterste van mezelf te hebben gegeven, kwam ik in een burn-out terecht. Dat was voor mij absoluut niet gemakkelijk om te aanvaarden. Ongeloof, verdriet, woede,… elke emotie wist zijn weg wel te vinden, om nog maar te zwijgen over de fysieke ongemakken zoals (mentale) vermoeidheid en cognitieve problemen. Daarnaast was ik mezelf gaandeweg compleet uit het oog verloren. Ik wist gewoon niet meer wie ik was en wat ik wilde. Het herstellen van een burn-out was (en soms nog: is) voor mij een verhaal van vallen en opstaan, vooral erg confronterend en frustrerend. 

Maar ziekte houdt je meteen ook een spiegel voor. Het stimuleert je om te gaan nadenken en je leven anders aan te pakken. Op zoek te gaan naar oplossingen die jezelf terug in beweging krijgen en vooruit kunnen brengen. Het is weer leren vertrouwen op jezelf en op je lichaam. Het leren zien van kansen in plaats van beperkingen.

Het was dan ook een manier om mezelf terug te leren kennen: zowel de positieve als de negatieve kanten. Ik vond mijn weg terug met de hulp van een psycholoog en de liefdevolle steun van mijn man en onze huisdieren, maar voornamelijk ook dankzij creativiteit. Ik weet nu dat, hoe moeilijk het ook was en soms nog is, het deel uitmaakt van wie ik ben. 

Wat de reden ook is – ziekte, een andere gebeurtenis die zwaar valt, het ervaren van druk en verwachtingen van buitenaf waardoor je jezelf niet kan of mag zijn – soms geraken we de weg kwijt in ons leven. We zijn de verbinding met onszelf verloren, we weten niet goed meer wie we zijn of wat we willen. Of we zijn als een dobberend bootje op een kalme rivier: hoe hard we ook ons best doen, we geraken maar niet vooruit.

Ik hoop dat ik vanuit mijn verhalen over mijn eigen ervaringen maar vooral door het delen van mijn kennis en handvaten, ook jou kan inspireren om je weg terug te vinden.

Want iedereen verdient het om met zijn bootje vooruit te geraken, de juiste richting uit te varen en dat met zichzelf (terug) aan het roer…

Welzijnsinspirator

Als Welzijnsinspirator wil ik mensen helpen hun mentaal welzijn te versterken. Door hun een weg te wijzen naar wat voor hun een persoonlijke houvast kan zijn. Zodat ze wijzer worden over zichzelf, voor zichzelf en ze van daaruit voluit kunnen groeien en bloeien.


Als Welzijnsinspirator wil ik mensen inspireren om terug verbinding te maken met zichzelf. Met datgene wat hun ziel al weet en eigenlijk nooit is vergeten, maar door gebeurtenissen of de drukte des levens tijdelijk even niet meer zichtbaar is. Zodat zij zichzelf (her)ontdekken in wie ze zijn en wat ze willen. Het helpen (terug)vinden van hun eigen innerlijke goud…


Als Welzijnsinspirator wil ik mensen helpen vertragen in de drukte van alledag, leren ont-moeten en te kiezen voor zelfzorg. Zodat ze uit hun hoofd en in het leven stappen. Het kiezen voor een lichter en bewuster leven.


Als Welzijnsinspirator wil ik mensen helpen uit hun hoofd, naar hun gevoel te gaan. Hun helpen uitdrukken van datgene wat dikwijls niet met woorden gezegd kan worden.


Als Welzijnsinspirator wil ik mensen helpen… zichzelf te zijn.

Contact?

Wat fijn dat je contact zoekt! Hopelijk eentje met een hartverwarmende boodschap 😊

Gelieve me te contacteren via e-mail op kristien at kristienthoelen punt be.

Ik ben bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 16 uur. Buiten deze uren en in het weekend gaat mijn mailbox op slot. Hou er rekening mee dat ik niet constant aan mijn computer of gsm-notificaties hang geplakt (zelfzorg, weet je wel *knipoog*) maar ik beloof dat ik steeds mijn uiterste best doe om je z.s.m. te antwoorden!

Heb je een vraag of opmerking over een aankoop? Gelieve me dan steeds eerst per mail te willen contacteren alvorens negatieve commentaar te posten op sociale media. Ik ben er zeker van dat we samen tot een oplossing kunnen komen. Bedankt alvast, je bent een schat! ❤️

Onderneming

Kristien Thoelen

Seringenstraat 6, 3500 Hasselt

BTW BE 0784.243.416 / RPR Antwerpen, afdeling Hasselt

www.kristienthoelen.be – kristien(at)kristienthoelen(punt)be

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.