Heart Journaling E-Course

Wat is Heart Journaling?

Het is een visueel dagboek dat verschillende elementen combineert zoals onder andere tekenen, schilderen, collaging en mixed media. Het is op een creatieve manier jezelf (leren) uitdrukken. Het kan gaan over je dagelijkse leven, je dromen en wensen, verdriet, angsten, herinneringen,…


Door illustraties en woorden samen te brengen krijg je een beeld over hoe jij je voelt en wat er in je hoofd omgaat. Gedachten en gevoelens waar je dikwijls geen vat op krijgt, geen woorden voor vindt of niet eens weet dat ze er zijn. Het helpt verbinding te maken met jezelf, jezelf te ontdekken en gebeurtenissen een plaats te geven.


Heart Journaling is een manier om aan zelfzorg te doen en tijd te nemen voor jezelf. Het geeft (innerlijke) rust en creëert afstand want het is uit je hoofd, op je blad in de wereld. Vooral het "maakproces" werkt verlichtend. Het doel is dan ook niet om een meesterwerk te maken, maar om te genieten van het creatieve proces. Iedereen kan het! Het hebben van creatieve vaardigheden is dan ook geen vereiste. Het is iets wat door en voor jezelf wordt gemaakt in een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf mag zijn.

                       TAKE A LOOK

Waarom Heart Journaling ?

JEZELF (BETER) LEREN KENNEN

VERLAAG JE STRESSNIVEAU

NEEM TIJD VOOR JEZELF

HELDER KRIJGEN VAN GEDACHTEN EN EMOTIES

LEREN OMGAAN MET EMOTIES

CREATIVITEIT LUCHT OP

BEWAREN VAN HERINNERINGEN

VERSTERK JE MENTALE GEZONDHEID

HULP BIJ VERWERKING

De E-Course

Wat houdt jou bezig? Dat is niet altijd in woorden te vatten.

In deze Heart Journaling cursus leer je op een creatieve manier jezelf ontdekken en je gevoelens en gedachten te uiten.

We vertrekken samen op reis doorheen 30 dagen Heart Journaling oefeningen. Onderweg schakelen we de hulp in van Art Journal benodigdheden, technieken, tips and tricks, leuke DIY en zoveel meer.

Kleine en grote zijsprongen op het pad brengen jou tot wie je écht bent. Gaandeweg leren we langzaam maar zeker dromen, wensen, angsten, vreugde en verdriet om te zetten in een prachtige combinatie van woorden en illustraties.

Deze Heart Journaling cursus is voor iedereen met een verlangen naar meer innerlijke rust, mentale zelfzorg en zelfinzicht. Je leert verbinding te maken met jezelf en kracht te vinden in iets simpel als knippen, plakken, kliederen en kladderen. Iedereen kan het. Stap uit je hoofd, in je leven: journal voor en door jezelf.

Voor wie is deze E-Course geschikt?

De beginner

Als je nog nooit een Heart of Art Journal hebt gemaakt, het idee intimiderend vindt en/of geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is deze cursus iets voor jou. Je zal tal van verschillende technieken en aanwijzingen terugvinden die jou op weg helpen. Je zal staan trappelen om te kunnen beginnen en de angst voor de witte pagina zal smelten als sneeuw voor de zon!


De bij gelegenheid Heart-/Art-Journaler

Als je in de loop der jaren sporadisch met een Heart/Art Journal hebt gewerkt, maar het gevoel hebt dat je wel wat nieuwe tips en tricks kan gebruiken, het idee hebt om je Heart/Art Journaling wat frequenter te gaan gebruiken en het wat nieuw leven wil inblazen, dan zal deze cursus je hierbij de nodige boost geven.


De doorwinterde Journal-master

Je zal waarschijnlijk bekend zijn met veel van de technieken die ik in deze cursus deel, en de inhoud is zeker eerder voor beginners en voor de gelegenheid-Art-Journaler dan voor jou, maar als je gewoon nood hebt aan wat opfrissing, aan de specifieke Heart Journalingoefeningen en samen met mij op pad wil gaan doorheen mijn persoonlijke Art Journaling wereld, doe dan zeker mee!

Wat houdt de E-Course in?

Deze cursus combineert zowel theorie als praktijk met onder andere:

 • Toegang tot een online leerplatform

 • Een prachtig E-book (212 blz) bestaande uit 4 delen en 16 hoofdstukken

 • 30 originele Heart Journaloefeningen: een voor elke dag van de maand om jezelf te ontdekken en te leren uiten in je Heart Journal

 • Diepgaande lessen, inzichtelijke aanwijzigingen en probleemoplossingen

 • Verschillende Art Journaltechnieken en DIY-/recyclage ideeën

 • Tips en tricks bij overwinnen van o.a. angst voor het witte blad, drang tot perfectionisme, etc.

 • Praktijkgericht door ondersteuning met fotomateriaal en meer dan 1,5 uur aan beeldmateriaal!

 • Toegang tot de Heart Journal Community voor contact en ondersteuning van gelijkgezinden en mezelf tijdens deze cursus

 • Een exclusief kijkje in mijn eigen persoonlijke Heart Journals

 • Toegang tot de gesloten Pinterest Heart Journaling pagina met boordevol extra inspiratie

 • Extraatjes 🙂

Voordelen

Op je eigen tempo

Volg deze E-Course op je eigen tempo. Bepaal zelf waar en wanneer. Er is geen tijdslimiet. Als dat al geen goed nieuws is?!

Kennis voor altijd

De theorie en praktijk bieden handvaten. Je leert een methode die je voor de rest van je leven kan blijven gebruiken.

100% Exclusief

Al mijn kennis gedeeld op een persoonlijke wijze. Geen droge, saaie (leer)stof maar menselijk gebracht. Hoewel we niet fysiek samen zijn, toch samen op pad!

Yup, Yup… dat is helemaal wat ik wil!

Wat goed nieuws dat ook jij deel wil uitmaken van de Heart Journaling Community! Ik kijk er al naar uit om je te mogen ontmoeten in deze super leuke E-Course waarin we samen op pad gaan. Dat mag je bijna letterlijk nemen, want de cursus is zo geschreven alsof we samen op reis vertrekken. Ik ben er alvast klaar voor. Hopelijk tot snel!

Vertrekdatum: Wanneer jij er klaar voor bent. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je een persoonlijke log-in voor het leerplatform met toegang tot het E-Book (pdf) en de vele praktijkvideo's. (Let op: het aanmaken van je persoonlijk account op het leerplatform gebeurt manueel, hierdoor is enige vertraging mogelijk. Doorgaans ontvang je binnen de 24u je toegangsgegevens.)

Duur: Zolang als jij nodig hebt. Je hebt levenslange toegang.

Prijs: 96 euro incl btw.

Product in de kijker

90 Zielvangers-set

Wil je jezelf (nog) beter leren kennen? Wil je graag extra's om mee op weg te gaan op jouw schrijfreis? Of liever nog wat nieuwe of extra thema's, nadenkertjes, reflecties, etc om in jouw (He)Art Journaling mee aan de slag te gaan? Dan zijn deze 90 Zielvangers zeker iets voor jou!

Elke kaart uit deze set zet je aan tot nadenken, stilstaan en geeft je inzichten over jezelf. Zo (her)ontdek je steeds meer over jezelf, je principes, je dromen en wensen, … kortom kom je steeds dichter bij je ziel en wie je werkelijk bent.

De kaarten zijn erg divers: faalangst, perfectionisme, je beeld over jezelf en anderen, stress en piekeren zijn slechts enkele thema’s. Uiteraard zijn ze ook los te gebruiken, zonder toepassing binnen (He)Art Journaling of Writefulness.

Graag meer weten? Klik dan hier.

Vraag en Antwoord

Wat is het wel & wat is het niet?

Dit is een Nederlandstalige online cursus waarin je leert om jezelf op een creatieve manier uit te drukken. Je krijgt handvaten en verschillende oefeningen aangereikt om jezelf deze methode eigen te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Art Journaling. Er zullen dan ook verschillende aspecten en technieken worden besproken. Art Journaling is echter erg ruim en veelzijdig. Alles over dit onderwerp bespreken is dan ook helaas niet mogelijk, maar er wordt een ruime en veelzijdige waaier aan inspiratie, technieken en handvaten gedeeld. Dit kan eveneens een aanzet geven om zelf (nieuwe) technieken te proberen en te ontwikkelen. De focus ligt hoofdzakelijk op Heart Journaling waarbij onder andere de 30 dagen oefeningen je op weg helpen om verbinding te leren maken met jezelf.

Zit er ook iets over Bullet-Journaling in?

Neen helaas niet, deze cursus gaat enkel over Heart en Art Journaling.

Ik ben niet artistiek aangelegd en/of ik heb geen "kunstervaring", is dat een probleem?

Absoluut niet! Ikzelf heb ook geen Kunstopleiding, tekenopleiding of dergelijke gevolgd. Verwacht dan a.u.b. ook geen Picasso-achtige kunstwerken of andere hoogstaande werken. Dat is trouwens ook niet de bedoeling. Het is het maakproces dat helend werkt en niet het eindresultaat dat telt. Het is dus geen vereiste. Zolang je op een of andere manier een pen/potlood/verfborstel/schaar… kan vasthouden en de basisvormen kan tekenen, is dat al meer dan voldoende. Nu ben je toch opgelucht, hé 🙂

Wat heb ik nodig?

Toegang tot bij voorkeur een computer (of tablet/smartphone) en internet. Uiteraard heb je ook materiaal nodig zoals een journal, verf, potloden, etc. Wat je nodig hebt wordt duidelijk in de cursus besproken, net zoals de dingen die je waarschijnlijk nu al bezit gewoon kan recycleren of zelf maken. Er wordt ook besproken waar ik mijn "schatten" zoal vind. Er zijn geen verplichte aankopen, je beslist zelf wat je wil gebruiken en hoeveel geld je eraan wil spenderen.

Wat krijg ik uit de cursus?

Hopelijk het begin (of verderzetten) van een levenslange toepassing van Heart Journaling. Het is een praktische en toegankelijke manier om verbonden te blijven met ons innerlijke zelf, ons lichaam, onze dromen en levensdoelen. Het is een gesprek met onszelf, dat we altijd en overal kunnen doen.

In de cursus leer je hoe je Art Journaling hiervoor kan inzetten. Je krijgt een luchtig, persoonlijk verhaal met vele voorbeelden, tips and tricks en inspiratie. Dit is voor alle duidelijkheid geen academisch getinte cursus noch een teken- of kunstopleiding. Je leert wel voor en door jezelf op een creatieve wijze te werken.


Nog vragen?

Nog een vraag en vind je het antwoord niet terug op deze site? Dan kan je uiteraard contact met me opnemen. Liefst per mail naar kristien (at) kristienthoelen (punt) be. Ik beloof dat ik niet zal bijten… of misschien toch? Hmm, grapje! 😉

Voilà, zo is de cursus dus ook: geschreven in een losse, vrolijke Kristienstijl. Daar doe je het voor, toch? 😀

"YOU USE A MIRROR TO SEE YOUR FACE,

YOU USE WORKS OF ART TO SEE YOUR SOUL."

(GEORGE BERNARD SHAW)