Mindfulness met Vincent van Gogh
 29-03-2023  Kunst(13) Mindfulness(18)

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil met het mentale gezondheidsprogramma "Open up met Vincent" een bijdrage leveren aan mentale gezondheid en dit vanuit de kunst en het levensverhaal van Vincent van Gogh.

Het programma

"Open up met Vincent" werd ontwikkeld in samenwerking met jongvolwassenen, zorginstellingen en andere professionelen gespecialiseerd in mentale gezondheid. In het museum, op externe locaties en online kan je terecht voor activiteiten zoals mindfulnesssessies en schilderworkshops. Ze bieden ook lesmateriaal voor onderwijs aan.

Online

Op de website kan je alvast enkele meditatievideo's terugvinden waarbij de schilderijen van van Gogh gebruikt worden als uitgangspunt voor mindfulnessoefening(en). Zo beleef je kunst en mindfulness vanuit je huiskamer. Meer informatie en de video's vind je hier.


Reacties zijn gesloten.

Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.