Troost zoeken...
 10-01-2022  Gevoel(17) Rouw en verlies(6)

Ik wil jou troosten. Jij die ‘s nacht je kussen nat huilt. Jij die aan niemand laat zien hoe bang je bent. Jij die verdwaasd rond strompelt in dit bestaan. Jij die jezelf soms zo’n mislukkeling vindt. Ik wil jou troosten. 

Jij verbijsterd dat het zo snel gaat. Jij in een achtbaan die nooit stopt. Jij in een tijd die meer en meer van je eist. Jij die ’s avonds bekaf bent. Jij die verlangt naar die tijd van toen. Ik wil je troosten.

Jij zonder woorden voor hetgeen in jou leeft. Jij die bang bent dat jij alleen dat hebt. Jij met je zo normale gezicht. Jij wiens verdriet niemand ooit ziet. Jij met je wanhoop die niemand hoort. Ik wil jou troosten.

Jij die probeert een goed mens te zijn. Jij die het geluk aan anderen gunt. Jij die vreugde om hun overvloed deelt. Jij die in de bocht achter blijft. Jij die jezelf zo graag wilt bewijzen. Ik wil je troosten.

Jij die niet de liefde vindt. Jij die niet meer vraagt dan een arm om je heen. Jij die gewoon je verhaal ’s avonds kwijt wilt. Jij in de stilte die je steeds meer benauwt. Ik wil jou troosten.

Jij die het iedere maand met minder doet. Jij die zich al lang niets extra's kan permitteren. Jij die je afvraagt hoe die anderen dat doen. Jij zonder geld en met zoveel wensen. Ik wil jou troosten.

Jij met een lichaam dat niet meer doet wat jij wilt. Jij die de hele dag met pijn moet leven. Jij met een ziekte sterker dan jou. Jij die een slechte diagnose kreeg. Ik wil jou troosten.

Jij die hunkert naar de trots van je vader. Jij die wilde dat je moeder je zag. Jij wiens familie uit je leven is verdwenen. Ik wil je troosten.

Jij die lijdt om de dood van je kind. Jij die je partner iedere dag mist. Ik wil je troosten.

Jij die de moed hebt verloren. Jij die niet weet hoe je nog langer vechten moet. Jij die al zoveel zo vaak geprobeerd hebt. Jij die gewoon gelukkig wil zijn. Ik wil je troosten.

Jij die droomt van een betere wereld. Jij die zo hoopt op een nieuwe tijd. Jij die zo genoeg hebt van alle pijn. Ik wil je troosten.

Ik wil jou troosten. Ik wil je verwarmen. Ik wil je zeggen; je bent niet alleen. Ik wil je dragen. Ik wil je omarmen. Ik wil je zeggen, ik ben vlakbij. Ik wil je vragen, troost jij ook mij?

Mensen die mekaar troosten

Bron: Bovenstaande tekst is naar een gedicht van Geert Kimpen, maar werd op sommige plaatsen door mezelf (licht) gewijzigd en ingekort. Het origineel en volledige gedicht 'Ik wil jou troosten" van Geert Kimpen stond online op OMG Magazine (29/11/2021) en kan je hier terugvinden.


Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.