Juwelen op de filmset van Ocean's 8
 24-07-2018  juwelen(16) Kunst(11)

Er zijn door de jaren heen al heel wat Ocean's films verschenen. Na Ocean's 11, 12 en 13 kan sinds 2018 dit rijtje worden aangevuld met de nieuwste film: Ocean's 8. Voor deze film heeft Cartier een van diens meest iconische diamanten ketting van de jaren 1930 terug tot leven gewerkt. Actrice Anne Hathaway is de gelukkige die dit heeft mogen dragen.

cartier_5936.jpeg_north_660x_white

De originele versie

De originele versie van deze ketting dateert van 1931 toen het werd ontworpen door Jacques Cartier (1884-1942) voor de Maharajah van Nawanagar. Deze diamanten halsketting heeft de bijnaam "Jeanne Toussaint"-ketting gekregen omdat het een ode is aan Jeanne Toussaint, de voormalige creatieve directeur van Cartier.  Door de designer wordt de ketting beschreven als "de mooiste waterval van gekleurde diamanten ter wereld".

De "Grote koning" uit India heeft helaas er weinig van kunnen genieten, hij overleed 2 jaar nadat de ketting werd afgeleverd. De originele ketting zou nu echter niet meer bestaan, deze werd ontmanteld en de diamanten werden in andere juwelen herwerkt. Er wordt gegokt dat de ketting, indien het nu nog had bestaan, zo een 150 miljoen dollar waard zou zijn.

De filmversie

Foto's van het ontwerp en de eigenaar werden bewaard in de archieven van Cartier en dienden als basis voor het "herontwerp".

ketting oceans8

(bron foto: Courtesy of Warner Bros. Pictures)

Verhaal achter de ketting in de film

 
 
 
 

The Story Behind The Ocean's 8 Heist Necklace from Parveen Narowalia on Vimeo.


Reacties zijn gesloten.

Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.