Juweelmaten

Heb je een mooie ring, armband of ketting gezien maar je hebt geen idee of de maat bij jou past?

Met volgende tips help ik je graag op weg. 

Ringmaten

Stap 1: de juiste ringmaat opmeten

Indien je niet over een ringmeter beschikt, zijn er twee mogelijkheden om een ringmaat op te meten.

Mogelijkheid 1= meet de diameter van een perfect passende ring van jezelf of degene die je wilt verrassen door deze op een meetlat te plaatsen (of d.m.v. een schuifmaat).

Mogelijkheid 2= heb je geen passende ring, meet dan de omtrek van de vinger waar je de ring zal dragen d.m.v. een meetlint of draad.

Stap 2: enkele aandachtspunten

-Kies nooit een te kleine ringmaat, kies liever een iets grotere maat. Als je twijfelt tussen twee maten, neem dan de grootste.

-Voor brede ringen tel je best een halve tot een hele maat bij. De ringband moet immers comfortabel over de knokkel kunnen.

-De maat is ook afhankelijk van wat je fijn vindt om te dragen: liever een beetje strak of wat ruimer.

-Kom je bij het opmeten niet uit op een standaard maat, kies dan voor de dichtstbijzijnde (grotere) maat.

-De omvang van je vingers wordt onder andere beïnvloed door temperatuur (kou, warmte) en omstandigheden (zwangerschap, hormonen, ziekte, zware arbeid). Probeer je vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.

Stap 3: zie onderstaande tabel

Voor ringmaten worden twee verschillende waarden gebruikt: de binnendiameter in millimeters (= "ringmaat" in de tabel) en de omtrek in millimeters. Onderstaande tabel geeft een overzicht tussen de twee corresponderende maten. Heb je een ring gezien in een bepaalde ringmaat en wil je graag weten of dit overeenkomt met de door jou gemeten vingermaat? Of heb je, je vinger gemeten en wil graag weten welke ringmaat hieraan gelinkt is? Lees dit af in onderstaande tabel:

Kettingmaten

In de webshop kan je maten van kettingen terugvinden. Vind je het moeilijk om in te schatten tot waar een bepaalde lengte op het lichaam valt? Bekijk dan onderstaande tekening om een indicatie te krijgen.

Let wel!

> deze tekening geeft een indicatie voor kettingen bij dames en niet voor heren. (Door de breedte van de hals bij mannen zullen kettingen hoger hangen dan op de tekening aangegeven.)

> de lengte van de halsketting is vooral afhankelijk van de stijl waar je voor kiest én je lichaamsbouw. De tekening is een gemiddelde, afhankelijk van je lichaamsbouw zal een ketting aldus ongeveer hetzelfde zijn, hoger ofwel lager kunnen uitvallen.

> de tekening is aldus een indicatie en geen garantie op een perfect overeenstemmende lengte en plaats van positie op het lichaam.

Armbandmaten

De meeste armbanden in onze webshop bieden de mogelijkheid om deze d.m.v. een verlengkettinkje groter of kleiner te maken. Hierdoor is de kans groot dat jouw maat er tussen valt. Ze hebben echter altijd een minimum en een maximummaat. Heb je graag een idee of dit voor je past? Dan kan je best volgende stappen volgen:

Stap 1: meet je pols

Het meten van je pols kan op twee manieren gebeuren. Je meet dit best onder de knokkel en het best strak.

Mogelijkheid 1= meet je pols met een meetlint en lees de lengte af.

Mogelijkheid 2= als je geen meetlint hebt kan je een strookje papier om je pols wikkelen. Markeer het papier daar waar de cirkel compleet is. Leg vervolgens het papierstrookje naast een meetlat en lees de lengte tot aan de markering af.

Stap 2: optellen

Als je de gemeten lengte kent dan kan je, afhankelijk van het draagcomfort, verkiezen om een armband eerder strak, normaal of los te dragen.

> bij strak: tel bij je gemeten polsmaat 1,5 cm

> bij normaal: tel bij je gemeten polsmaat 2 cm bij

> bij los: tel bij je gemeten polsmaat 3 cm bij

Voorbeeld: Stel je hebt je pols (strak) gemeten en deze is 15 cm dan wordt voor jou de armbandlengte bij normaal draagcomfort: 15 cm + 2 cm = 17 cm.

De gemiddelde polsmaat (= de gemeten lengte zonder optelling) is voor een vrouw tussen de 17 en 18cm. Dit is uiteraard maar een indicatie. Iedereen heeft een verschillende pols en dus een andere maat.

Heb je vragen of twijfels over een maat? Contacteer mij, best voor je aankoop, ik help je met plezier verder!