Wandelwaaien

Wat is wandelwaaien?

Wandelwaaien is tijdens een verkwikkende wandeling de ramen en deuren van je hoofd volledig openzetten, zodat alles er eens doorheen kan waaien. Het is een manier om je hoofd leeg te maken, tot rust te komen maar ook om energie op te doen en zuurstof te vinden zodat je met een fris hoofd en blik weer verder kan.

Wandelwaaien doe je niet alleen. We gaan letterlijk samen op pad doorheen landschap en natuur terwijl we kijken wat er zich aandient. Het is een manier om eventjes te kunnen ventileren en het aangereikt krijgen van een geduldig, luisterend oor.

Hoe werkt wandelwaaien?

Soms heb je het gevoel ergens mee te zitten. Iets groots, iets kleins, een vervelende werkdag, een vermoeiende week of moeilijke periode. Dingen die niet altijd lopen zoals je zou willen (of misschien net wél) of gebeurtenissen die zwaar wegen.

Je voelt frustraties, teleurstellingen, onmacht, verdriet of misschien zelfs geluk en blijdschap en… je wilt je ei kwijt. Je wilt je verhaal vertellen en een luisterend oor vinden. Maar in je (directe) omgeving lijkt dit niet te kunnen. Je hebt het gevoel niet (meer) bij hun terecht te kunnen. Je omgeving staat te dicht bij jou of je wil/kan ze er niet (meer) mee lastigvallen, maar ach… wat zou je toch zo graag eens eventjes gewoon willen ventileren. Je gedacht en je verhaal kwijt kunnen. Het van je af praten, zonder meer met iemand die luistert naar jouw verhaal, zodat je weer verder kan.

Klinkt dit herkenbaar? Dan is wandelwaaien iets voor jou!

In wandelwaaien trekken we er samen op uit. We kiezen een route, tijdstip en duur waarop we samen doorheen landschap en natuur trekken. Tijdens deze wandeling kijken we wat er zich bij jou aandient. Jij bepaalt zelf waarover je wil praten en hoeveel je wil vertellen. Uiteraard blijft het gesprek vertrouwelijk.

Waarom wandelwaaien ?

JEZELF (BETER) LEREN KENNEN

VERLAAG JE STRESSNIVEAU

TIJD VOOR JEZELF

HELDER KRIJGEN VAN GEDACHTEN EN EMOTIES

LEREN OMGAAN MET EMOTIES

PRATEN LUCHT OP

VIND EEN LUISTEREND OOR

MENTALE GEZONDHEID

HULP BIJ VERWERKING

Praktische informatie

Waar?

Je kiest zelf een van de aangeboden locaties waar we onze wandeling starten. (zie verder) We wandelen in een lus dus komen terug uit op dezelfde startlocatie.

Wanneer?

We plannen samen een moment wanneer het past. Na inschrijving ontvang je een mail met een planningstool. Hierbij kan je een moment prikken dat voor jou past.

Duur en prijs?

Duur: De wandeling zelf duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur (tenzij anders aangegeven) en kost 25,00 euro incl btw voor 1 persoon (wandeling is 1 op 1).

Wandelen is de haast uit je hoofd halen en zien wat er overblijft

De locaties

Corda Campus Hasselt

Vertrekken doen we vanaf de Corda Campus Hasselt (Kempische Steenweg 293 Hasselt) met een meer stedelijke wandeling.

Herkenrode Hasselt

Een wandeling op en rond de mooie Herkenrode site (Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt). Een route langs gebouwen, weilanden en vijvers.

Bosrijk Ten Hove (Kermt)

Starten doen we aan het Sportcentrum Ten Hove (Ten Hove , 3510 Hasselt) waar we een route doorheen bosrijk gebied zullen volgen.

Yesss Wandelwaaien

Ben je er helemaal klaar voor om samen te gaan stappen en te klappen? (=babbelen voor alle duidelijkheid;-))

Schrijf je dan snel in. Nadat de betaling is ontvangen ontvang je binnen de 3 werkdagen van mij een mailtje met de planningstool, zo prik je makkelijk een datum die ook voor jou past.

Vraag en Antwoord

Wat is het wel & wat is het niet?


Wandelwaaien is een wandeling met 2: enkel jij en ik doorheen natuur en landschap. Het is een moment waarop je tijd kan nemen voor jezelf en om even je hoofd leeg te maken, de dingen al pratend voor jezelf op een rijtje te zetten, even je hart te luchten en tot rust te komen. Het is het aangeboden krijgen van een geduldig, luisterend oor zonder oordeel en in alle vertrouwen.

Dankzij de ongedwongen context van een wandeling, de wisselende leuke setting van het landschap en de natuurelementen wordt het geheel meer relaxed en is er nog het bijkomend voordeel van beweging. Op deze manier komen zowel lichaam als geest aan bod.


Hoewel wandelwaaien dus zeker een positief effect op je zal hebben is het geen coaching noch therapie. Het vervangt dus geenszins professionele hulp zoals individuele psychotherapie, medicatie of medische behandeling. Er zijn geen opdrachten noch nadenkvragen of psychologische analyses. Het is ook geen bosbaden, boomknuffelen,natuurexploratie of wandelcoaching. Wandelwaaien is niet geschikt voor mensen met ernstige psychische problemen (bijvoorbeeld: ernstige depressie, zware angststoornis,…) en/of verslavingsproblematiek hiervoor is gespecialiseerde hulpverlening aangewezen.

Wandelwaaien is wél op een laagdrempelige en leuke manier een gesprek hebben met iemand die naar jou en je verhaal luistert, de verbinding zoeken met een ander waarbij jij even je ei kwijt kan zodat je weer opgelucht verder kan. Of zoals we in de volksmond al eens zeggen: "eens eventjes onze nood klagen en zagen".

Praten?


Ik geloof er sterk in dat praten kan opluchten. We zitten soms ergens mee, hebben nood aan een babbel maar kunnen er niet altijd mee bij iemand terecht. Terwijl soms gewoon eens je verhaal kwijt kunnen al voldoende is. Eens gehoord worden. Jezelf eens even mogen zijn en uitdrukken. Maar ook door eens uit je hoofd te komen, in plaats van steeds te blijven malen en piekeren, datgene wat er zit eens uitspreken. Dikwijls is dat al voldoende om dingen voor jezelf gestructureerd te krijgen, rust te vinden en misschien zelfs tot inzichten te komen.


Je bepaalt dan ook volledig zelf het gesprek. Je bepaalt zelf wat en hoeveel je wil vertellen. Niets moet. De context is niet dwingend noch veroordelend en blijft vertrouwelijk.

Waar & Wanneer?


Je kiest zelf een van de wandellocaties die wordt aangeboden evenals het tijdstip. De wandeling duurt ongeveer 1 uur (tenzij anders aangegeven). Nadat je bent ingeschreven ontvang je van mij een mail met een planningstool die voorziet in mogelijke data. Je plant hier zelf een moment in dat voor jou past. Op het afgesproken tijdstip zien we mekaar op de locatie en trekken er samen op uit.


De wandeling gaat door ongeacht het weer (ja ook als het regent! zalig hoor die regendruppels op je snoet!), uiteraard mits uitzonderingen bij extreme gevallen. Kleed je dus conform de weersverwachtingen.


Indien een afspraak voor jou toch niet kan doorgaan, kan het 1x kosteloos verplaatst worden, nadien is het volledige bedrag verschuldigd. Ik vraag wel vriendelijk om dan tijdig te willen verwittigen!


Kostprijs?


De kostprijs bedraagt 25,00 euro/wandelsessie incl btw. De kostprijs beslaat de wandeling van ongeveer 1 à 1,5 uur (tenzij anders aangegeven) op de afgesproken locatie en tijdstip.

Verwachtingen?


Goede afspraken, maken goede vrienden dus:

  • Kom zeker op tijd zodat we de tijd ten volle kunnen benutten.
  • Zet tijdens de wandeling de toeters en bellen van je trendy apparatuur (gsm, smartwatch, e.d.) op mute zodat je zeker niet afgeleid wordt. Niets zo vervelend om in een gesprek onderbroken te worden, toch? Moeite met deconnecteren? Bezie deze wandeling als "Quality time" voor jezelf.
  • Voorzie de juiste klederdracht met makkelijke (wandel)schoenen.
  • Indien je hier behoefte aan zou hebben: voorzie eventueel water en een versnapering voor onderweg.
  • Het is de bedoeling dat het gesprek steeds respectvol blijft, zowel in de besproken onderwerpen als uitspraken. Respectloze, agressieve, discriminerende, seksueelgetinte en andere ongepaste uitspraken en/of houdingen, waaronder ook fysiek geweld, worden niet getolereerd. Kennis krijgen van strafbare feiten of psychologische zwaarwichtigheden (vb. zelfmoordneigingen) vallen buiten het vertrouwelijkheidskader.

Nog vragen?


Neem dan gerust contact met me op. Hopelijk mag ik je snel ontmoeten!