Retournering

Niet tevreden met de aankoop? Wat jammer! Maar je hebt het recht om binnen de 14 dagen (vanaf de dag na de levering) af te zien van je aankoop en dit zonder opgave van reden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Procedure

Stap 1: Verwittig mij binnen de 14 kalenderdagen (te tellen vanaf de dag na de levering) dat je een of meerdere artikels wenst terug te sturen. Dit doe je door een mail te sturen naar kristien (at) kristienthoelen (punt) be. In deze mail vermeld je duidelijk je naam, je ordernummer en het betreffende artikel. Zo weet ik dat ik een pakketje van je mag ontvangen. Je kan hiervoor ook gebruik maken van het "modelformulier voor herroeping" van de FOD Economie. Dit formulier vind je hier.

Stap 2: Na aanmelding van deze retouraanvraag, zal je van mij een mail ontvangen ter bevestiging en met de retourgegevens.

Stap 3: Stuur mij vervolgens uiterlijk binnen de 14 kalenderdagen na deze bevestigingsmail de artikels terug.

Let op: De terug te zenden artikels dienen: onbeschadigd en in de originele en onbeschadigde verpakking (doosje of zakje), voorzien van alle etiketten en/of labels met eventueel bijgeleverde garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen, zorgvuldig en veilig verpakt terug te worden gestuurd. Waardevermindering kan van toepassing zijn wanneer blijkt dat het behandelen van de goederen verder gaat dan nodig was om de karakteristieken vast te stellen en de goede werking van de goederen na te gaan.

Je draagt zelf de verantwoordelijkheid dat de retourzending bij het opgegeven adres aankomt. De verzendkosten hiervoor zijn ten laste van de klant. Ongefrankeerde retourneringen worden niet aangenomen.

Stap 4: Na ontvangst van de retourzending wordt alles zo snel mogelijk gecontroleerd. Indien aan alle voorwaarden werd voldaan, wordt de retournering geacht te zijn aanvaard. Er worden alleen artikels teruggenomen indien ze voldoen aan de algemene voorwaarden. Indien niet, worden ze niet aangenomen en teruggestuurd.

Stap 5: Indien aan alle voorwaarden zijn voldaan wordt het aankoopbedrag (min eventuele waardevermindering) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van de goederen terug overgemaakt. De terugbetaling zal gebeuren op dezelfde wijze als waarmee je betaalde, tenzij we anders zijn overeengekomen.

Uitzonderingen

Volgende producten/artikels kunnen niet geretourneerd worden:

  • Oorbellen, omwille van hygiënische redenen
  • Producten zoals (digitale) multimedia (vb. E-course, downloadbare media, toegang online leerplatform) en boeken
  • Handgemaakte, gepersonaliseerde juwelen of andere artikelen

Omruilen

Indien je graag een artikel wenst om te ruilen, gelieve dan eerst bovenstaande procedure te willen volgen. Nadien kan je een nieuwe bestelling in de webshop plaatsen.

Indien het niet mogelijk is om een product om te ruilen omdat het product niet langer op voorraad is, kan je worden terugbetaald of wordt er een tegoedbon opgemaakt voor het bedrag overeenkomstig de waarde van het te ruilen artikel. Let wel, dezelfde voorwaarden i.v.m. de correcte terugzending enerzijds en anderzijds de omgang met de goederen zoals hierboven omschreven blijft van toepassing, in het andere geval zal er sprake zijn van waardevermindering.

Foutief of defect artikel ontvangen?

Heb je ondanks alle goede voorzorgen bij levering toch nog een foutief of defect artikel ontvangen? Ai, wat jammer, alvast mijn excuses!

Gelieve dit binnen de 24 uur na ontvangst van het pakket te willen melden door een mail te sturen naar kristien (at) kristienthoelen (punt) be.