Mindfulness & Geluk op het werk E-Cursus

Mindfulness en Geluk op het werk?

Is dat zalig slapen en nietsdoen op het werk zoals mijn kat, Muesli, hier op de foto? Goh, tenzij je misschien professionele “matrassenuitprobeerder” bent, vrees ik er toch wat voor.

Vermoedelijk zal je doorsnee werkdag eerder vrij chaotisch verlopen, met de nodige kopzorgen, onvoorziene omstandigheden, deadlines, moeilijke klanten, … kortom alle perfecte ingrediënten om het Stress-monster zijn honger te voeden. Voor we het weten lopen we op de toppen van onze tenen, zijn we precies een cactus (jaja prikkelbaar, weet je wel), komt het woord “moeten” voor in elke zin die we uitspreken, slepen we ons van het een naar het ander, ploffen we als een “patattenzak” in de zetel en zeggen we tegen de kinderen of andere geliefden “jaja straks…” wetende dat die “straks” er waarschijnlijk niet van gaat komen. En zo verliezen we stilaan uit het oog wat voor ons écht belangrijk is: een goede gezondheid, tijd voor onszelf, tijd voor onze geliefden en de tijd om écht te leven!

Waarom Mindfulness en Geluk op het werk?

KRIJG (TERUG) OOG VOOR JEZELF EN JE OMGEVING

LEER OMGAAN MET VERANDERINGEN OP HET WERK

TIJD VOOR JEZELF

ONTDEK WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS (jouw “werkwaarden”)

VIND (MENTALE) STEUN

RELATIVEREN LUCHT OP

VERHOOG JE WERKPLEZIER

VIND GERUSTSTELLING DANKZIJ STRESSMANAGEMENT

GA VAN MOETEN NAAR WILLEN

De E-Cursus

Waarover gaat de E-Cursus?


Over de regen op ons gezicht, hoe we onze maag voelen knorren wanneer we honger hebben, hoe luid vogels wel niet kunnen fluiten, hoe wansmakelijk die koffie op het werk eigenlijk is (terwijl we er toch dagelijks liters van drinken), hoe vervelend die sok aanvoelt in onze schoen, hoe een collega een nieuw kapsel heeft, hoe onze kinderen zijn gegroeid, hoe grappig we eigenlijk iets banaals vinden, hoe hard we écht genieten en tijd voor onszelf hebben gemist, hoeveel een kat per dag wel niet slaapt (ja Muesli, betrapt!)….

Stress op het werk, wie kent het tegenwoordig niet? In onze huidige maatschappij is de prestatiedruk enkel maar toegenomen: meer presteren in minder tijd, meer bereikbaarheid, meer taken, meer flexibiliteit, meer deadlines, meer verantwoordelijkheid, meer werkuren,… waren we maar een octopus, dan hadden we tenminste wat extra armen om te multitasken en alle “ballen in de lucht te houden”. Want dikwijls is het niet enkel druk op het werk, maar komt daarbuiten ook nog heel wat kijken. Op de drukste momenten blijkt plots de jongste ziek te zijn, is de verwarmingsketel aan vervanging toe, blijkt de inschrijving bij de sportvereniging niet in orde, is de frigo wéér leeg, moeten we nog even op familiebezoek,… We rennen van het een naar het ander met het woord “moeten” onder onze arm. Om op het einde van de dag enkel nog te kunnen neerploffen in de zetel en breinloos te zappen of nog erger: in slaap te vallen.

Stress is in zekere mate goed voor een (werk)mens, maar zoals het met alles is, is ook hier het adagium “overdaad schaadt” van toepassing. Het gaat ten koste van onze eigen gezondheid, van het échte contact met onszelf en wie we zijn, van de contacten met onze geliefden en vooral ten koste van ons “leven”. We zitten dikwijls in een rollercoaster waarbij de rit zo snel gaat dat onze oren en ogen niet eens kunnen volgen, we nauwelijks weten wat er is gepasseerd en wat de volgende halte zal zijn, wat we wel weten is dat ons karretje steeds maar verder dendert… ondertussen denkende “het zal wel weer beteren”, “binnenkort is het minder druk”, “dit is maar tijdelijk”, … Laat ons hopen dat het effectief zo is, maar hoe dan ook ondertussen tikt wel de tijd des levens verder en is het dan geen zonde als we in tussentijd vergeten van écht te leven?

In deze E-Cursus gaan we samen op pad om te bekijken hoe we meer grip kunnen krijgen op dat karretje in onze rollercoaster, hoe we onszelf meer kunnen doen afremmen in het hier en nu en ons bewuster kunnen worden van wat er in ons leven aanwezig is. Dit doen we door onder andere onze gedachtegang aan te pakken en dus ook de manier waarop we met dingen omgaan. Deze cursus is toegespitst op de werkcontext, dit betekent dat veel oefeningen, tips and tricks hierop gericht zijn en toepasbaar zijn op de werkvloer, maar de algemene principes zijn zeker ook inzetbaar op andere aspecten in je leven. We bekijken ook welke (werk)waarden belangrijk kunnen zijn en welke aspecten meespelen om gelukkig te zijn op de werkvloer. Maar de nadruk ligt vooral bij onszelf: over hoe we doorheen de dag wat de druk van de ketel kunnen halen, en waarbij ik mijn persoonlijke handvaten met jou deel.

Voor wie is deze E-Cursus geschikt?

De beginner

Als je nog nooit iets met mindfuless/ACT-principes (op het werk) hebt gedaan, het idee intimiderend vindt en/of geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is deze cursus iets voor jou. Je zal tal van verschillende technieken en aanwijzingen terugvinden die jou op weg helpen om op de werkvloer wat meer tot jezelf te komen.

De gelegenheidsbeoefenaar

Als je in de loop der jaren sporadisch met mindfulness/ACT-principes hebt gewerkt, maar het gevoel hebt dat je wel wat nieuwe tips en tricks kan gebruiken, zeker voor wat betreft in een werkcontext, dan zal deze cursus je hierbij de nodige boost geven.


De doorwinterde beoefenaar

Je zal waarschijnlijk bekend zijn met veel van de technieken die ik in deze cursus deel, en de inhoud is zeker eerder voor beginners en voor de gelegenheidsbeoefenaar dan voor jou, maar als je gewoon nood hebt aan wat praktische tips and tricks voor op de werkvloer of samen met mij op pad wil gaan doorheen dit verhaal, doe dan zeker mee!


Wat houdt de E-Cursus in?


  • Diepgaande lessen, probleemoplossing en begeleiding
  • Een overvloed aan inzichtelijke aanwijzigingen om in te duiken
  • Handvaten om je gedachtegang en dus ook de manier van omgaan met dingen aan te pakken
  • Vele praktische oefeningen, zowel fysiek als mentaal, om je lichaam en geest te leren ontspannen
  • Een exclusief kijkje in mijn eigen persoonlijke, toepasbare tips and tricks op de werkvloer
  • Al mijn kennis over dit onderwerp, op een losse, persoonlijke manier vertelt (het leven is als serieus genoeg dus verwacht geen standaard, stijf leerboek!)
  • Een prachtig E-book van de hele cursus
  • Online toegang tot instructievideo’s
  • Toegang tot een gesloten community om mekaar een hart onder de riem te steken, en je eigen tips and tricks met anderen te delen.

Ga op in je werk, niet onder

Praktische informatie

Hieronder vind je praktische informatie over de E-Cursus.

Waar?

Dit is een E-Cursus! Dit betekent dat je online toegang krijgt tot de cursus en je dit eender waar kan doen.

Wanneer?

Zodra de bestelling is geplaatst en de betaling is ontvangen, krijg je online toegang tot de E-Cursus.

Je kan dus zelf op je eigen tempo aan de slag gaan. Je bepaalt zelf waar en wanneer je de cursus doorneemt en de technieken toepast.

Prijs?

Deze prachtige cursus is voor eeuwig de jouwe voor de leuke prijs van slechts ….. euro. (Prijs wordt later bekend gemaakt, spannend hè 😉 )

Deze E-Cursus vereist geen bijkomende, extra aankopen om de inhoud te kunnen toepassen.

Bestellen

Juijjj je bent nu aan het leukste deel van deze pagina gekomen want… je krijgt hier de kans om deze prachtige, leuke, superdeluxe, persoonlijke Kristien-Cursus aan te kopen. Dat heb je al ALTIJD willen hebben, toch? Dus droom niet langer, schrijf je in en ontdek samen met mij hoe we stoom van de (werk)ketel kunnen laten. Ik beloof je, onze uitstap wordt gezellig! Ik kijk er alvast naar uit om samen met jou op pad te gaan. Jij toch ook?

Hoe enthousiast je nu waarschijnlijk ook bent geworden, (ik weet het, ik ben dat ook hoor!), toch gaan we nog eventjes moeten wachten. Ik werk momenteel nog hard aan deze cursus (je kent dat wel anders had je nu geen interesse in deze cursus 😉 ). Wil je graag weten wanneer ik mijn laatste punt in deze cursus heb gezet? Schrijf je dan hieronder in. Zo mis je zeker niet de vertrekdatum van onze toffe reis!

Vraag en Antwoord

Hieronder vind je bijkomende informatie met betrekking tot de E-Cursus.

Wat is het wel & wat is het niet?


Dit is een Nederlandstalige online cursus over meer persoonlijk welzijn op de werkvloer, waarin verschillende aspecten en technieken worden besproken. Mindfulness is echter erg ruim en veelzijdig. Alles ter wereld over dit onderwerp bespreken is dan ook helaas niet mogelijk, maar er wordt een ruime en veelzijdige waaier aan inspiratie, technieken en handvaten gedeeld zodat er op de werkvloer mee aan de slag kan worden gegaan. Dit kan eveneens een aanzet geven om zelf (nieuwe) technieken te proberen en te ontwikkelen.

Is het enkel Mindfulness?


Neen. Dit is slechts een onderdeel van de hulpmiddelen om je gedachtegang aan te pakken, dus ook je omgang met dingen te wijzigen. Er zullen nog andere oefeningen en theoretische kaders verweven zijn en aan bod komen.

Voor alle duidelijkheid: indien je enkel interesse hebt in puur “mindfulness” aan te leren, dan raad ik je aan om een gespecialiseerde cursus hierover te volgen. Verschillende organisaties bieden vb. een “8 weken mindfulnesscursus” aan. Als je dus van mijn cursus enkel verwacht om de (algemene) principes van Mindfulness aangeleerd te krijgen, is deze cursus waarschijnlijk minder geschikt voor jou. Daarenboven spitsen we ons ook toe op de werkcontext.

Ik heb geen enkele (mindfulness) ervaring, is dat een probleem?


Absoluut niet! We leren samen hoe we ons lichamelijk en geestelijk meer in het hier en nu kunnen brengen. Hoe we onszelf meer tot stilstand kunnen brengen. Dit doen we aan de hand van theorie maar zeker ook door praktijk. We zien verschillende oefeningen en ik deel ook mijn eigen praktijkoplossingen voor op de werkvloer. Omdat ik het zelf vreselijk vind om enkel “theorie” te krijgen en op mijn honger te blijven zitten over “hoe het in de praktijk om te zetten”, heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk praktijk erin te betrekken, zodat je meteen aan de slag kan. Zoveel mogelijk wordt ondersteund met foto- en beeldmateriaal. Nu ben je toch opgelucht, hé 🙂

Wat heb ik nodig?


Toegang tot een computer en internet. Er zijn verder geen verplichte aankopen om de cursus te kunnen toepassen.

Ohja en een goede portie goesting en de wil om het te proberen. Verwacht bij deze cursus (bij geen enkele cursus trouwens) geen levering van een toverstaf waarbij je alles op 1-2-3 kent en kan. Het beste resultaat behaal je wanneer je de technieken juist, frequent en herhalend doorheen de tijd toepast, zodat ze een “bewuste” gewoonte worden.

Wat krijg ik uit de cursus?

Hopelijk het begin (of verderzetten) van een levenslange toepassing van technieken om meer rust te vinden in de drukte van alledag. Het is een manier om meer verbonden te blijven met ons innerlijke zelf, ons lichaam en onze omgeving. Om meer bewust dingen te leren meemaken en te luisteren naar onszelf en onze innerlijke stem en dit voornamelijk in een werkcontext.

In de cursus leer je hoe je gedachtegang kan ombuigen, het “moeten” hopelijk meer “willen” wordt, je beter leert aanvoelen wat je zelf wil, ontdekt wat geluk op het werk betekent en je kalmer wordt in hoofd en lichaam. Je leert de theorie en technieken je eigen te maken aan de hand van een luchtig verhaal met voorbeelden, tips and tricks en inspiratie. Er is ook ondersteuning met foto- en beeldmateriaal om je op weg te zetten.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de community waar je samen met anderen ervaringen en technieken kan uitwisselen of mekaar een hart onder de riem kan steken.

Nog vragen?


Nog een vraag en vind je het antwoord niet terug op deze site? Dan kan je uiteraard contact met me opnemen. Ik beloof dat ik niet zal bijten… of misschien toch? Hmm, grapje!