Een nadenkertje...
 02-02-2022  Filosofie(11) quote(3)

Recent las ik ergens een quote die bij mij insloeg als een bom. Ik las en herlas. En hoe meer ik dat deed, hoe meer hij binnenkwam, hoe meer hij voor mij waarheid kreeg. Voor mij een echte nadenk-quote, eentje om eens langer bij stil te staan en dat op meerdere facetten van het leven. Op het leven van hier en nu, de manier van leven en de mindset die er is. Ik deel hem graag met jou, want misschien is dit ook wel voor jou een nadenker die van toepassing kan zijn...

The price of anything is the amount of life you exchange for it

Rodin - De denker

Bron: Ik kwam de quote ergens toevallig tegen zonder vermelding van een bron, anders had ik hier graag de credits vermeld.

PS ik vind het beeldwerk van Rodin prachtig. In het middelbaar konden we bij een schooluitstap naar Parijs kiezen welke musea we zouden bezoeken. Omdat niet alles mogelijk zou zijn, moesten we keuzes maken en ons als groep opsplitsen. Ik voelde me onmiddellijk aangetrokken tot het Rodin Museum, waarom weet ik niet. Ik volgde mijn gevoel en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het was onmiddellijk een match, zeker toen ik er "De denker" zag. Misschien omdat het aanleunt bij mezelf: soms een beetje te veel de denker...


Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.