Het warme gevoel van vriendschap en verbinding
 28-01-2022  Gevoel(17) Leuk(20)

Recent nam ik deel aan een ondernemersmeeting. Een meeting georganiseerd door talentvolle en enthousiaste startende mede-ondernemers. Ze staken er hun tijd én energie in om een leuke, zinvolle voormiddag van te maken met Raf Lehaen als gastspreker en het aanbieden van een lekker ontbijt.

In deze C-tijden allesbehalve eenvoudig. Twee locaties (fysiek én online voor de thuisblijvers) moeten onderhouden met de bijhorende Zoom-meeting-problemen, het klaarstomen van een ontbijtje, het aankleden van de locatie en nog zoveel meer. Zelfs voor de thuisblijvers was er een afhaalontbijtje voorzien. Een zelfgemaakt zakje door Huis van Mus met allemaal lokale producten: geperst appelsapje, yoghurt, granola, appel en zelfs een handgemaakt vriendschapsarmbandje. Allemaal voortvloeiend uit leuke samenwerkingen.

Dat samenwerken en verbinding zoeken met anderen meer dan ooit belangrijk is, heeft Harmieke van Hoera Samenspel goed begrepen. Een enthousiaste vrouw, een vrolijke spring in het veld met een missie om mensen samen te brengen. Haar onderneming draagt dan ook niet voor niets het woord "SAMEN" in zich. Soms is ze een beetje té enthousiast en energiek, iets wat ze van zichzelf ook aangeeft, maar wel steeds met het hart op de juiste plaats. Wat nogmaals bleek uit een persoonlijk gesprek dat ik met haar had. En toen bleek dat er bij mijn afhaalontbijt het vriendschapsarmbandje ontbrak, maakte ze dit alsnog voor mij in een weekend (!) in orde.

Meer dan het vriendschapsarmbandje op zich is het voor mij het verhaal dat ze brengt en uitstuurt. Met teleurstellingen die we in het leven oplopen, gekwetst voelen, ons soms klein, ongezien of ongehoord kunnen voelen, misschien soms eenzaam zelfs en niet te vergeten het negativisme waarmee we geconfronteerd worden (in mediaberichten), is het hartverwarmend te weten dat er mensen zijn die om mekaar geven, er voor mekaar willen zijn, luisteren en willen helpen. Dat we zoals Dirk De Wachter zegt meer in verbinding moeten (leren) treden met mekaar is dit alles voor mij een bevestiging dat er altijd hoop is, het soms in de kleine dingen zoals een simpel gebaar schuilt én de theorie van De Wachter meer dan waar is...


Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.