Ontgroei jij jezelf en je omgeving zoals een sanseveria?
 24-01-2022  Gevoel(9) Gezondheid(6)

Mijn man houdt van sanseveria's, ook wel gekend als vrouwentongen. Lange groene stokjes met gele afwerking sieren dan ook talrijk onze vensterbanken. Toen ik laatst door het raam keek en mijn oog viel op een rij van deze sierlijke planten begon er me iets te dagen.

Buiten het feit dat ze nog wel eens wat water konden gebruiken, viel me ook op hoe weinig aarde er nog in de pot zat. Ik bedacht me dat het een volgend to do taakje zou worden om ze te verpotten en terwijl ik de planten nog verder bekeek baarde het me ook wat zorgen. Hoewel ze vrij groot zijn en telkens goed groeien, flitste de gedachte door mijn hoofd dat ze op deze manier het niet lang meer zouden trekken. Het lijkt zelfs alsof ze een beetje afzien in de huidige omstandigheden. Ontevreden en tegen hun maximum aan.

Toen bedacht ik me hoe dit ook voor ons als mens geldt. Wanneer we niet kunnen aarden in de juiste voedingsbodem en niet kunnen genieten van optimale condities. Dat wanneer er onvoldoende" grond" over is om onze wortels verder te spreiden om zo onszelf te laten groeien. Dat wanneer we gegroeid zijn, we misschien merken dat we daarbij ook onze "pot" ontgroeid zijn en de nood voelen voor iets anders. Iets waarbij we terug de ruimte rondom ons voelen om wortels te spreiden, met voldoende voedingswaarden om van daaruit opnieuw te groeien en ons terug comfortabel te voelen.

Misschien herken je dit gevoel ook wel in je thuis- of werksituatie. Als je eerlijk bent naar jezelf, ben je niet langer tevreden met wat er hier en nu aanwezig is. Je mist misschien wat uitdaging of plezier, de dagen zijn steeds hetzelfde, je hebt het gevoel dat wat er is niet langer voldoende aanvoelt. Je hebt alles er al uitgehaald. Er ontbreekt iets. Je voelt dat er meer in zit of het anders kan. Je bent jezelf en/of je omgeving op een of andere manier ontgroeid. Je hebt nood aan lucht, ruimte, vrijheid en eens wat anders in plaats van je benepen en opgesloten te voelen.

Als dit je herkenbaar klinkt dan is het misschien tijd om jezelf de vraag te stellen of ook jij, net zoals de sanseveria's op mijn vensterbank, geen nood hebt aan een nieuwe pot en eigenlijk vraagt om "verpotting".

sanseveria's in pot

Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.