Tokkipokki: Kippen en levenswijsheid (deel 3)
 09-04-2021  Filosofie(4) Leuk(15) Mindfulness(7)

Vrijdag 9 april 2021: dag 3 in het nieuwe verblijf

Allez seg we zijn hier nu al 3 dagen. Ik vraag me af hoelang deze uitstap nog gaat duren? Blijven we op een plek of is dit een doorreis? Want het eten dat ze hier serveren, ik weet het toch niet hoor. Gisteren ben ik nog vies moeten gaan. Altijjjjjddd maar die granen, granen en granen… binnenkort verander ik nog in zak conflakes of zo een mueslireep.

Boom shakakalaakkaaa boom shake shake shake… hmm ik weet het niet, er is hier toch meer te vinden dan enkel die granen? We krijgen hier toch ook groenten en fruit? Lekker! Lekker! Alleen dat groen… dat weet ik ook niet wat dat is, iets lang en smal en daar verderop staat het er vol van. Nog nooit gezien.

Volgens mij he… volgens mij… is dat kaviaar. Kaviaar? Ja ik ben er zeker van. Dat daar, dat is het beloofde land. Als we daar terecht komen, dan kunnen we leven als Godinnen in … in… in… ja waar zijn we hier eigenlijk?

Oe oe dames! Als we nu eens een excursie aanvragen? Samen naar daar op uitstap, wat denken jullie? En bij wie moeten we daarvoor zijn? Toch niet bij dieje voze van gisteren die aan mijn gat heeft getild he. Want dieje, neen bah dieje moet ik niet!

Sèèèèggggg zouden ze daar ook een jacuzzi hebben? Een jacuzzi? Wat moet ge daar nu mee? Ja eens lekker broebelen, de stress van de reis van ons af laten glijden?

Ik weet het toch niet, ik moet eens zien want volgens mij ben ik mijn bikini vergeten in te pakken.

Dat is toch niet erg… boom shakkalakaa boom shake shake shake… doen we toch gewoon effie puur lekker natuur. Wat denkt ge?

Ziiijjjddde gijjjj helemaal op uwe kop gevallen en blijven toeken??? Hebde gij mij al eens goed bekeken??? Neeje neeje dat doen ik niet! Want tegenwoordig moogt ge geen poot verzetten of ge wordt gefotografeerd en voor ge het weet staat ge met naaktfoto en al op internet, net zoals sommige échte BV’s of op dat ding van mijn verre neef… dat was oorspronkelijk enkel bedoeld voor tokkende, pokkende dames zoals ons, maar tegenwoordig zit iedereen erop terwijl ze zelf niet eens kunnen tokken of net overdreven wel….TikTok? Ja dat wast!

In het leven zijn we soms jaloers op iets of iemand anders, iets graag willen van datgene wat een ander heeft, of willen we graag een ander leven leiden, maar het gras is daarom niet altijd groener aan de andere kant en als het dat wel is, dan let je beter op. Want de kans dat het kunstgras is, is groot. Het leven bestaat nu eenmaal niet enkel uit leukigheden, er zijn ook mindere momenten. Het zijn net die momenten die ervoor zorgen dat we inzien waar we belang aan hechten en van kunnen genieten.


Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op “inschrijven” te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.