Tokkipokki: Kippen en levenswijsheid (deel 2)
 09-04-2021  Filosofie(4) Leuk(15) Mindfulness(7)

Donderdag 8 april 2021 : dag 2 in het nieuwe verblijf

Ooohh seg… smaksmak strekstrek… wat een nacht… gij hebt de hele tijd liggen snurken. Wie? Ik? Geloof het maar niet! Ik heb geen oog dichtgedaan want dees hier zat de hele tijd met haar gat te wroeten. Dames! Dames! Kijk! Dat deurtje staat weer open!

Pft zeg kunnen ze dat niet beter dicht laten? Het tocht hier en ik ben nog niet klaar met mijn ochtendtoilet te maken, zo kan ik mij ECHT niet aan de buitenwereld vertonen hoor. Lalala… shake shake shake… boom shakkalakka boom… Amai iemand is hier vrolijk deze ochtend. Maar wie durft er nu dat deurtje uit, gij? Neen, gij? Neen, gij? Neen, gij? Neen, gij?

Wacht ik zal eens proberen mijne nek wat langer te maken en zien of ik een glimp kan opvangen. Hmm kan er niet goed bij, nog wat rekken, nog wat, nog wat… auuwwww tja daar hebt ge het, een verschot.

Wat is dat nu ineens…. èèèèèèèèèèèkkk viezerik, blijf eens van een dame af! èèèèlaaaaaa hellpppp wat gebeurt er?

Hu? Waar zijn we nu? Ik denk he… ik denk echt he… Dat we door een wormgat zijn gegaan? En nu in een andere dimensie zitten? Het ziet er hier zo raar uit. Oh kijk daar staat onze hut, maar het is hier zo… vies en drassig en, en, en… Iewww en daar staat dieje vieze, das dieje voze die net aan mijn prachtige verenpracht heeft gezeten. Jakkes! Is hier ergens een douche?

Zou dieje vieze die mij heeft aangeraakt een kieken zijn? Hoe bedoelt ge? Een kip? Ja in ons vorig verblijf was er ook zo ene met zo een postuur: ook twee poten, groot en die zei regelmatig tegen zichzelf: “stom kieken”, dus zo noemen ze volgens mij die zijn soort. Hmm, ik weet het niet hoor. Wat zijn wij dan? Wij? Wij zijn dames!

Ik vind het hier maar niets hoor, in die hut krijgen we tenminste nog ons eten geserveerd op een bord en hier, hier moeten we het van de grond eten. Bah! Ik eis onmiddellijk een proper bord. Ik weet het niet, Shake shake shake boom shakkalakaaaa… dit is toch keileuk! Zo een avontuur, uw eten zoeken en zo ontdekt ge nieuwe dingen dan enkel die granen.

Oe Oe Dames! Kijk dames! Kijk! Ze hebben hier wel een wellnessafdeling! Ja? Ja? Zalig! Ik ga het onmiddellijk proberen, want na deze nacht en die wallen onder mijn ogen, kan ik het wel gebruiken. *Plof* Iewwww èèèèkkesss wat is dat? Zo een slecht modderbad heb ik nog nooit gezien! Het stinkt hier en ik geraak precies niet dieper!

Liggen er bananenschillen in een modderbad? Neen! Liggen er normaal broodkorsten in een modderbad? Neen! Liggen er normaal stukken prei in de wellness? Neen! Wel he, dan denk ik… dat dit geen wellness is! Hoezo dit is geen wellness? Neen volgens mij he, volgens mij is dat de compostbak. Iewwww iewwww … bah bah…

In het leven hebben we niet altijd alles onder controle. Soms gebeuren er dingen die we beter gewoon kunnen aanvaarden in plaats van ons er tegen te verzetten. Dat maakt het ons soms ook makkelijker, zo eens te durven zeggen “het is wat het is”. Het is ook door te doen en te ontdekken dat we in het leven leren wie we zijn, wat we kunnen en vooral wat we wel of niet willen. Soms maken we daarbij eens een verkeerde beslissing, maar dat hoort er nu eenmaal bij.


Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op “inschrijven” te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.