Tokkipokki: Kippen en levenswijsheid (deel 1)
 08-04-2021  Filosofie(4) Leuk(15) Mindfulness(7)

Door de een puur aanzien als een lekkere brok, voor de ander een bende vrolijke, scharrelende dames met elk een eigen persoonlijkheid. Geloof het of niet, maar kippen kunnen nog veel meer dan enkel wat kakelen, een ei leggen en wild heen en weer zwikken met de pootjes. Ze kunnen ons ook levenswijsheid bijbrengen. En welke dat zijn? Daarover vertellen de dames hieronder in hun kippendagboek "Tokkipokki" meer!

Sinds kort hebben we 3 nieuwe kippen. Hoewel de vorige gered waren uit een legbatterij en zo aan een tweede leven begonnen, komen ze deze keer van bij een boer: een witte, grijze en een bruine legkip. Voor namen zitten we nog een beetje vast en gaan ze momenteel door het leven als "pief, poef en paf". Urgh ik weet het... Annelies van Dragonflydesigns gaf aan dat de haan van haar mama vroeger Socrates noemde. Een leuke en originele naam dus zaten we meteen ook op het spoor van filosofen te denken. En misschien is dat wel de juiste denkpiste want eigenlijk blijken die 3 kippen best filosofische dames te zijn, tenminste als we hun dagboek mogen geloven...

Woensdag 7 april 2021 - Dag 1: Aankomstdag

"Samen in een doos, dat is gezellig" zou je denken? Nou dat weet ik nog zo niet hoor, eerst zat ik nog lekker wat te scharrelen tot ik plots, uit het niets, met twee anderen in een vierkanten gesloten kartonnen ding wordt gestopt. En die andere? Ik ken ze niet eens! Ik vind het alleszins maar niets. Die een dat ziet er mij maar een trut uit hoor, alleszins een ambetante want ze heeft nu al drie keer haar gat in mijn gezicht geduwd. En die andere? Pft die kan hare snavel precies niet houden en heeft precies wat last van stresskakskes. Allez met wat zit ik hier nu weer opgescheept.

Moeten we nog langggg? Ik wil hier uit! En het stinkt hier, volgens mij heeft die een deze ochtend haar snavel niet gepoetst en die andere mag haar veren ook wel eens wat mooier leggen. Pfft zelfzorg is geen luxe maar een basis, neem een voorbeeld aan mij. Ohneee ik ben mijn spiegel en make-uptasje vergeten... hallooooo, halloooo kan iemand dat nog even gaan halen? Halloo is daar iemand, want zonder ga ik echt de deur niet uit hoor...

Toktoktok toktoktok toktoktoktok tok toktoktoktok... lalala ... shake shake shake... lalala ... shake ... oohhh fijn we gaan op reis! Waar zouden we naartoe gaan? De zee?... de bergen? Ooohh ik hoop Nieuw-Zeeland of Canada, heb gehoord dat het daar heel mooi is,... leuk toch zo een avontuur en dat met die twee andere dames. Top! Gezellig he... oei waarom kijken die nu zo raar naar mij?

Aaaah we zijn er, ein-de-lijk! Oei Nieuw-Zeeland of Canada ziet er toch precies anders uit als in de boekskes. 1 witte, kleine hut? Neen, moeten we DAAR met ons 3 in? Neen toch? Kom seg! Is het niet ieder een hok? En is er een aparte WC? Ook niet? Allez ze hebben hier toch al een strooienbed, dat is toch al het minimum voor mijn mooi gat. Ola, graantjes... mmm lekker lekker mmmm wat zou het volgende zijn dat ze hier serveren?

Allez het ziet er niet naar uit dat we hier snel terug zullen vertrekken, hier zitten we dan. Durft gij uwe nek buiten die deur te steken? Neen, gij? Neen, gij? Neen, gij? Neen, gij? Seg schuif eens wat op met dat gat van u, ik wil hier ook kunnen zitten. Seg duw zo eens niet, ik zat net zo goed. Kom kom, het is al goed. Iedereen gezeten? Dan blijven we met ons drietjes voorlopig maar lekker binnen, want wie weet wat er daar buiten op ons wacht...

kippen op stok

Het onbekende schrikt af. Net zoals de kippen verlaten wij niet graag onze comfort-zone, alles wat buiten datgene ligt wat we kennen vinden we al snel maar niets en hebben we al vlug (voor)oordelen over. We neigen er ook makkelijk naar om negatief te denken en argwanend te zijn tegenover anderen. Daarnaast is iedereen anders, staat anders in het leven en kijkt door de bril van diens eigen opvoeding, levenservaringen en persoonlijkheid, en dat is oké. Zolang we maar respect hebben voor mekaar en mekaar aanvaarden in hoe en wie we zijn.Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op “inschrijven” te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.