Een boekarmband vol handen
 07-07-2018  inspiratie(25) juwelen(16) Kunst(13)

Jaarlijks organiseert het Rijksmuseum een designwedstrijd. Het is de bedoeling om jonge ontwerpers uit te dagen om een nieuw kunstwerk te maken dat op een vernieuwende manier gebruik maakt van de collectie van het museum. In 2015 werd deze wedstrijd gewonnen door de Nederlandse ontwerpers Lyske Gias en Lia Duinker met als onderwerp een "boekarmband".

Dat jaar waren er blijkbaar 892 inzendingen waaruit 10 finalisten worden gekozen. De winnaar maakte een armband met alle tekeningen en etsen van handen die door Rembrandt zijn gemaakt. Dankzij de uitgebreide collectie die het Rijksmuseum online aanbiedt kon het ontwerpersduo uit 303 etsen en tekeningen van Rembrandt maar liefst 1400 handen selecteren. Het ontwerp kreeg de titel "Rembrandts handen en een leeuwenpoot".

De boekbindtechniek was het uitgangspunt. De armband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina's met goud op snee hebben een afmeting gebaseerd op de gulden snede. Ze vormen een streng en passen daarbij om de pols. Op deze wijze ontstaat een armband waarop het hele oeuvre aan handen kan worden doorlopen. Er werd zelfs een index voorzien waarbij men onmiddellijk naar de favoriete hand kan speuren. (bron, bron)

Zelf proberen?

Interesse om dit project ook zelf te proberen? Bekijk dan zeker deze handige tutorial. De speciale "boekbindkunst" is hierbij wel vervangen door (enkel) lijm.

Reacties zijn gesloten.

Hey! Ik ben Kristien. Welkom op mijn blog. Een platform vol inspirerende en motiverende verhalen over zelfzorg, creativiteit, uitdagingen en zelfontwikkeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Categorieën


Laatste Posts

Lichtpuntjes ontvangen?

Krijg gratis toegang tot de Lichtpuntjesbibliotheek met freebies voor het versterken van jouw mentaal welzijn!

Door op "inschrijven" te klikken ga je ermee akkoord dat ik je mag verblijden met mijn Lichtpuntjes in je mailbox.

Lichtpuntjes worden max. 2 keer per maand verzonden. Uitschrijven kan steeds via de magische uitschrijflink die je onderaan iedere mail vindt.